Klantenservice
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen v├│├│r 18:00 besteld, vandaag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd & retourneren
  • Veilig & mogelijkheid tot achteraf betalen

Argumenten voor het toestaan van mobiele telefoons op school

Argumenten voor het toestaan van mobiele telefoons op school Een mobiele telefoon is een zeer handig apparaat waar je van alles mee kunt. Je kunt er mee internetten, bellen, je e-mail checken, berichten versturen en een heleboel meer. Ook heeft een mobiel apparaat een agenda functie, een Cloud en talloze apps om erop te instaleren.
Smartphones beginnen een steeds groter groeiende rol te spelen in het leven van jeugdigen, jongeren en ook volwassenen. Ook op scholen wordt er steeds meer digitaal lesgegeven. Zo zijn tablet, laptops en smartboards niet meer uit het lokaal weg te denken. Maar als je al een laptop mee naar school moet slepen in plaats van boeken, een smartboard ophangt in het lokaal, is een smartphone dan nog wel nodig?  


 

Voordelen van een smartphone


Tegenwoordig zijn er even veel apps voor pc’s als voor smartphones. Denk aan facebook messenger, whatsapp en nog veel meer. Dit zijn voor kinderen vaak allemaal afleidende factoren. Toch is het hebben van een smartphone erg handig met alle automatiseringen vandaag de dag en alle digitaliseringen. Met een smartphone kunnen ook kinderen gemakkelijk inloggen op hun lesrooster of online schoolomgevingen overal waar ze zijn. Een tablet of laptop is hier vaak te groot en te lomp voor om zomaar even overal gemakkelijk in te loggen.
Daarnaast heeft een smartphone altijd een handige agenda functie, een gezondheidsapp en een stappenteller. Zo kun je ook bij houden hoeveel je kinderen daadwerkelijk bewegen op school.
Het heeft dus wel redelijk veel voordelen om een smartphone te hebben. Wel zou je als ouder een ouderlijk toezicht moeten installeren op de accounts van je kinderen als ze een tablet, laptop of smartphone bezitten. Daarnaast is het verstandig om hier strenge regels aan te verbinden. Want een hele dag op een scherm turen is voor kinderen en volwassenen helemaal niet gezond. Al helemaal niet voor je ogen.  

Sneller kunnen opzoeken met een smartphone


  Je kunt als je in het bezit bent van een smartphone veel sneller complexere informatie opzoeken. Krijg je in de klas een lastige vraag gesteld door de juf of meester? Dan kun je het antwoord gemakkelijk google. Tenminste, als dit mag van de juf of meester. Daarnaast is een smartphone ook heel handig om te communiceren met klasgenoten of om mama of papa even snel een whatsappje mee te sturen. Daarnaast bevatten smartphones wifi, dit zorgt ervoor dat je dus niet per se een abonnement nodig hebt als je een smartphone bezit.
Er bestaat rondom smartphones veel negativiteit wat wellicht wel te begrijpen is. Veel mensen en jeugd is verslaafd aan hun smartphone. Daarom is het verstandig dat als je ze als school zijnde toestaat in de klas op bepaalde momenten je een telefoonbak in de klas zet waar de leerlingen de telefoon na afloop in kunnen leggen. Zo krijg je geen vervelende situaties in het klaslokaal met kinderen en pubers die dan vervolgens alsnog stiekem op hun telefoon zitten te appen tijdens de les. Daarnaast kun je een telefoon hoesje om het toestel heen doen. Zo zal de smartphone in de telefoonbak niet beschadigen of bekrast worden op het moment dat er andere telefoons bovenop komen te liggen.
 
    27-06-2022 10:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.