Klantenservice
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen v├│├│r 18:00 besteld, vandaag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd & retourneren
  • Veilig & mogelijkheid tot achteraf betalen

Screenprotector verwijderen? Zo doe je dat makkelijk

Screenprotector verwijderen? Zo doe je dat makkelijk
Je wilt natuurlijk dat je telefoon zo lang mogelijk meegaat. Wat veel mensen dan doen is een hoesje om of een screenprotector op de telefoon aanbrengen voor extra bescherming. Maar wat als je de screenprotector eraf wilt halen om een nieuwe aan te brengen? Dat kan soms nogal lastig zijn. Of je nu een plastic of glazen screenprotector wilt verwijderen, wij vertellen je hoe je dit het beste kunt aanpakken.
 

Wat is een screenprotector?

Een screenprotector is een dunne laag plastic of glas die over het scherm van je mobiele apparaat wordt geplaatst. Dit wordt gedaan om het apparaat te beschermen tegen eventuele krassen en barsten. Wel zo handig als je deze af en toe eens op de grond laat vallen bijvoorbeeld. Het voornaamste verschil tussen een screenprotector van plastic en een van glas heeft te maken met het beschermingsniveau. Zo is een plastic screenprotector doorgaans dunner en flexibeler, maar biedt deze minder bescherming tegen diepe krassen en stoten. Een glazen screenprotector is dikker en steviger, waardoor het beter beschermt tegen krassen en barsten. Glazen protectors zijn daarnaast vaak helderder en voelen meer aan als het oorspronkelijke scherm, terwijl plastic protectors soms de helderheid en touch gevoeligheid van het scherm kunnen verminderen. Lees hier wat je daar tegen kunt doen.
 

Hoe screenprotector verwijderen: een stap-voor-stap handleiding

Voordat je begint met je screen protector te verwijderen is het verstandig om te weten welke middelen je hierbij nodig hebt. Met een rustige aanpak en een tandenstoker als hulpmiddel kom je namelijk al ver. Er is een verschil tussen een plastic en een glazen screenprotector verwijderen, dus daar zijn twee aparte handleidingen voor.
 

Plastic screen protector verwijderen

Stap 1: probeer voorzichtig een hoek van de screenprotector op te tillen met je vingernagel of bijvoorbeeld een tandenstoker.
Stap 2: schuif je nagel of de tandenstoker onder de opgetilde hoek en beweeg het voorzichtig rond om de screenprotector los te maken.
Stap 3: verwijder de screenprotector voorzichtig van het scherm.
Stap 4: gebruik het microvezeldoekje met wat alcoholvrij schoonmaakmiddel om eventuele lijmresten of vingerafdrukken van het scherm te verwijderen.
Stap 5: breng eventueel een nieuwe screenprotector aan. Lees hier hoe je deze het beste aanbrengt. Als je een alcoholvrij schoonmaakmiddel gebruikt, zorg er dan voor dat het scherm volledig droog is voordat je de nieuwe protector aanbrengt.

 

Glazen screenprotector verwijderen

Stap 1: net als bij de plastic variant, begin je met het voorzichtig optillen van een hoek.
Stap 2: schuif de tandenstoker onder de opgetilde hoek en maak de screenprotector los.
Stap 3: gebruik ook hier weer het microvezeldoekje met eventueel wat alcoholvrij schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van het scherm. Het is niet vanzelfsprekend dat je standaard doekjes ontvangt bij de aankoop van een screenprotector. Service-gerichte bedrijven als Telefoonhoesje.nl garanderen dit wel! Bij ons ontvang je standaard bij aankoop van een screenprotector zowel een alcohol-doekje als een droogdoekje.
Stap 4: breng de nieuwe glazen screenprotector aan. Let ook hier op dat het scherm volledig droog is voordat je de nieuwe protector aanbrengt.

 

Screenprotector eraf halen: extra tips

Ga dus altijd zorgvuldig te werk als je je screen protector wilt verwijderen. Begin daarom niet halsoverkop maar tref de juiste voorbereidingen. En neem er vooral de tijd voor. Het zou immers zonde zijn als het scherm van je mobiele apparaat uiteindelijk toch beschadigd raakt. We hebben nog een paar laatste tips voor je als je je screenprotector eraf gaat halen:

•    Draag handschoenen als extra bescherming, vooral als je een glazen screenprotector gaat verwijderen. Deze kan namelijk gaan splinteren.
•    Als de screenprotector stevig vastzit, kun je sterke ducttape gebruiken om een hoek op te tillen.
•    Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen die het scherm van je mobiele apparaat kunnen beschadigen. Ga dus geen schaar of schroevendraaier gebruiken om een hoekje op te tillen.

Hoe je een screenprotector moet verwijderen is nu hopelijk duidelijk. Met het juiste materiaal en een beetje geduld is het niet lastig en kun je de screen protector veilig verwijderen. Succes!
    26-01-2024 11:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.