Klantenservice
 • Gratis verzending
 • Op werkdagen v├│├│r 18:00 besteld, vandaag verzonden
 • 30 dagen bedenktijd & retourneren
 • Veilig & mogelijkheid tot achteraf betalen

Werkt jouw touchscreen minder goed met een screenprotector? Op deze manier kun je het oplossen!

Werkt jouw touchscreen minder goed met een screenprotector? Op deze manier kun je het oplossen! Heb je een van de peperdure telefoons die er tegenwoordig op de markt zijn, dan wil je deze natuurlijk goed beschermen. Het is verstandig om een telefoonhoesje en/of een screenprotector te kopen om jouw telefoon te beschermen. Toch kan het zo zijn dat er met een love mei telefoon hoesje of een screenprotector je touchscreen niet meer optimaal werkt. Dit komt zowel voor bij Apple en Android telefoons. Echter is dit geen reden om niet te kiezen voor de extra bescherming van een telefoonhoes of een screenprotector. Lees namelijk hieronder hoe je de problemen met jouw touchscreen gemakkelijk kunt oplossen!

 

Love mei telefoonhoesje


De love mei telefoon hoes is krachtig en enorm stevig. Het hoesje is niet alleen krasbestendig, maar ook spatwaterdicht, beschermd volledig tegen vallen en stoten en beschermt je volledige telefoon. Dit hoesje is gemaakt van een aluminium frame en een rubberen behuizing dat beschermd tegen stoten en vallen. De hoes moet worden vastgeschroefd met kleine boutjes zodat deze optimaal blijft zitten. Aan de voor en achterkant van de telefoonhoes zit extra gehard glas. Bij deze telefoonhoes krijg je een inbussleutel, 2 reserve schroeven, een lanyard lus, een alcoholdoekje om het scherm en het toestel vet vrij en schoon te maken en een droogdoekje om het erna weer af te vegen/ te drogen. Verder zijn alle uitgangen op het toestel met dit telefoonhoesje ook beschermd tegen stof en vuil omdat deze afgesloten zijn. Je hoeft je met dit hoesje dus geen zorgen te maken over vuiligheid of stof na het bezoeken een festival zoals Woo Hah of Pinkpop. Kortom is het een multifunctioneel hoesje dat jouw telefoon optimaal en volledig beschermd.
Omdat deze ultieme bescherming de aanraakgevoeligheid van jouw touchscreen kan verminderen, is het aan te raden de schermgevoeligheid aan te passen. De schermgevoeligheid wijzigen wanneer jouw touchscreen minder goed werkt met een screenprotector of telefoonhoesje doe je onder de instellingen van jouw telefoon. Hieronder leggen we uit hoe je dit voor Android en Apple doet.

 

Touchscreengevoeligheid aanpassen voor een Android telefoon

In de meeste gevallen is er geen aanpassing nodig, maar als je een dikkere screenprotector gebruikt, kan het voorkomen dat de touchscreen niet optimaal reageert op jouw aanrakingen. Gelukkig is er een handige instelling waarmee je dit eenvoudig kunt oplossen. Om bij Android de touchscreengevoeligheid aan te kunnen passen, dien je eerst naar instellingen te gaan. Vanuit hier doorloop je het volgende stappenplan.
 
 1. Ga vanuit instellingen naar Display
 2. Scroll binnen Display naar onder tot je ‘aanraakgevoeligheid’ ziet.
 3. Klik hierop en pas de aanraakgevoeligheid aan naar het gewenste niveau. Door deze functie aan te passen, kun je zelf bepalen hoe gevoelig het touchscreen is voor aanraking.

Zie je binnen de instellingen van jouw Android telefoon geen Display? Volg dan de onderstaande stappen:
 
 1. In plaats van 'Display' te selecteren, kies je voor 'Talen en invoer' of in het Engels 'Language and Input'.
 2. Hierdoor verschijnt de optie 'Touchscreen gevoeligheid' of 'Toetsenbord, muis en trackpad'. Selecteer deze optie en je zult een aanpasbare balk zien. Pas deze aan naar wens en je instellingen zijn gewijzigd.
 

Touchscreengevoeligheid aanpassen op je iPhone

Bij Apple gaat het aanpassen van je touchscreengevoeligheid iets gemakkelijker. Je doet dit met behulp van Haptic touch (beschikbaar voor iPhone SE, iPhone XR en iPhone 11 of hoger) of door 3D touch (iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus. iPhone X, iPhone XS en iPhone XS Max). Volg het onderstaande stappenplan voor het aanpassen van de touchscreengevoeligheid van jouw Iphone.
 
 1. Ga naar Instellingen.
 2. Klik binnen Instellingen op toegankelijkheid en vervolgens op aanraken.
 3. Klik in het volgende scherm vervolgens op ‘3D Touch’ of ‘Haptic Touch’
 4. Nu ben je beland bij de instelling van touchscreengevoeligheid en zie je de ‘Aanraakduur’ Hierbij kun je kiezen tussen 'Snel' of 'Traag'.
 5. Ben je tevreden met de instellingen? Dan kun je het scherm weer afsluiten en zal de aanraakduur worden opgeslagen.
Ben je nog altijd niet tevreden met de aanraakgevoeligheid? Volg dan ook nog de onderstaande stappen:
 
 1. Ga naar Instellingen.
 2. Klik binnen Instellingen op toegankelijkheid en vervolgens op aanraken.
 3. Klik in het volgende scherm vervolgens op ‘AssistiveTouch’
 4. Nu ben je beland bij de instellingen waar je AssistiveTouch kan inschakelen en aanpassen. Scroll naar beneden totdat je een aanpasbare balk met aanraakgevoeligheid ziet. Pas deze balk naar wens aan.
 5. Ben je tevreden met de instellingen? Dan kun je het scherm weer afsluiten en zal de aanraakduur worden opgeslagen.
 

Screenprotectors


Kies je voor de bescherming van jouw telefoon met een screenprotector, ook dan is het mogelijk dat je problemen ervaart met de schermgevoeligheid van jouw touchscreen. Zeker als de screenprotector niet goed aansluit op jouw telefoon kan dit voor problemen zorgen. Zo kan het zijn dat als er stof, vuil of vettigheid tussen de protector en het glas terecht komt dit ervoor kan zorgt dat je touchscreen niet meer goed functioneert. Het is dus belangrijk om te zoeken naar een screenprotector dat geschikt is voor jouw specifieke toestel. Hiermee zorg je ervoor dat de pasvorm perfect is en weet je dat de screenprotector van tevoren op het toestel is getest.
Ervaar je problemen met de schermgevoeligheid van jouw scherm na het plaatsen van een screenprotector? Check dan de instellingen om te zien of jouw touchscreen op maximale gevoeligheid staat. Als de screenprotector van extra gehard en dik glas is gemaakt, is het soms namelijk nodig dat je de gevoeligheid van het scherm opschroeft.


 

Alle soorten en maten


Er zijn talloze soorten, maten en merken in telefoonhoesjes en screenprotectors. Om problemen met jouw touchscreen te voorkomen, is het daarom aan te raden voor een geschikte verkoper als Telefoonhoesje.nl te kiezen. Bij Telefoonhoesje hebben wij alle kennis in huis over telefoon accessoires. Kies altijd zorgvuldig een telefoonhoesje of screenprotector voor jouw specifieke telefoon. Heb je vragen over de accessoires geschikt voor jouw telefoon? Neem dan gerust contact met ons op!  
 
    09-05-2022 16:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.