Klantenservice
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen v├│├│r 18:00 besteld, vandaag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd & retourneren
  • Veilig & mogelijkheid tot achteraf betalen

Het verschil tussen budgetsmartphones Oppo A76 en A96

Het verschil tussen budgetsmartphones Oppo A76 en A96 Onlangs introduceerde Oppo twee nieuwe modellen smartphones: de A76 en de A96. Deze betaalbare smartphones kennen een hoop overeenkomsten, maar toch zijn er enkele duidelijke verschillen. Wij vertellen jou meer over de verschillen tussen deze twee nieuwe Oppo smartphones.

De twee nieuwe toestellen van Oppo begeven zich in het instapsegment. Deze toestellen zijn iets voor jou wanneer je niet te veel geld uit wilt geven. Tegenwoordig krijg je al voor enkele honderden euro’s een hoop smartphones. Bij de goedkopere Oppo A76 krijg je vanzelfsprekend iets minder dan de Oppo A96. De twee modellen van Oppo hebben enorm veel overeenkomsten. Toch zijn er enkele verschillen te vinden. Wij zetten de verschillen voor je op een rijtje.
 

Glimmende behuizing


Beide nieuwe toestellen zijn volgens Oppo kras- en vingerafdrukbestendig. Ook hebben de toestellen beide een glanzende behuizing, dit wordt het ‘Glow design’ genoemd. Zowel de Oppo A76, als de Oppo A96 zijn verkrijgbaar in het zwart en in het blauw. Echter heeft Oppo deze kleuren een andere benaming gegeven. Beide toestellen hebben dezelfde grootte en zijn net geen 7,6 centimeter breed. Dat betekent dat de smartphones van Oppo een groot beeldscherm hebben.

Alle basiskenmerken van de Oppo A76 en de Oppo A96 zijn hetzelfde. Toch is de Oppo A96 kwalitatief een stukje beter. De Oppo A96 heeft namelijk meer beeldpunten. Hierdoor is de kwaliteit van het beeld een stukje beter. In de selfiecamera zit een zogenaamde ‘punchhole’, een gaatje in het scherm. Buiten het gaatje om is de hele voorzijde voorzien van het beeldscherm.

De behuizing van de Oppo A96 is voorzien van een dubbele luidspreker voor stereogeluid. Het andere toestel, de A76, heeft dit niet.
 

Het grootste verschil tussen de Oppo A76 en A96


Het grootste verschil tussen de twee toestellen is te vinden in de camera’s. De Oppo A76 is voorzien van relatief eenvoudige camera’s. Zo is de achterkant voorzien van een 13 megapixelcamera en is de voorzijde voorzien van een 8 megapixel selfiecamera. De kwaliteit van de camera’s van de Oppo A96 zijn beduidend een stuk beter. Zo is de Oppo A96 voorzien van een 50 megapixel camera aan de achterkant en een 16 megapixel selfiecamera aan de voorkant. De foto’s van de Oppo A96 zullen dus een stuk beter zijn.

Een ander verschil is te zien bij het werkgeheugen van de Oppo A76 en A96. Het werkgeheugen van de Oppo A96 is twee keer zo groot als dat van de A76: 8GB ten opzichte van 4GB. De beide modellen zijn verkrijgbaar in dezelfde opslag, namelijk: 128GB.
 

Verdere overeenkomsten tussen de modellen


Naast dit grote verschil, zijn er weinig verschillen tussen de twee modellen te vinden. De Oppo A76 en A96 hebben vooral nog overeenkomsten. Zo hebben allebei de smartphones dezelfde processor. Beide instapmodellen zijn niet geschikt voor 5G. De toestellen van Oppo maken allebei gebruik van Wifi 5 en Bluetooth 5.0 voor draadloze verbindingen voor Wifi of Bluetooth. Oppo levert de A76 en de A96 met Android 11 en de eigen ColorOS 11.1 skin. Of de toestellen in de toekomst een update krijgen naar Android 12, is nog niet bekend.

Een andere overeenkomst tussen de twee smartphones van Oppo is de accu. Bij beide toestellen gaat de accu niet erg lang mee. Echter zijn de toestellen in staat om snel op te laden. Bij aanschaf van de Oppo A76 of A96 krijg je een ‘supervooc’ lader bijgeleverd.
    07-06-2022 09:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.